Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

Sharity.org ser dagens ljus!

Rätt donation till rätt organisation

Vad är Sharity?

Sharity är en enkel och social söktjänst som hjälper användaren att hitta rätt insamlingsorganisation för välgörenhet och bistånd. Kombinerat med viral marknadsföring är Sharity insamlingstjänsten för 2000-talet.

Namnet är en sammanslagning av orden Charity (välgörenhet) och Share (dela) och dela är centralt i tjänsten. Genom att använda sociala medier som Facebook och Twitter kan användaren sprida budskapet om sitt engagemang och insamlingsbidrag. Genom att värva nya användare kan det urprungliga bidraget till insamlingen fördubblas.

Sharitys målsättning är att samarbeta med alla stora insamlingsorganisationer med 90-konton och som rekommenderas av Svensk Insamlingskontroll (t.ex. Bris, Plan International, Rädda Barnen, Cancerfonden och Röda Korset).

Hur fungerar det?

Genom att välja belopp och insamlingsområde får användaren ett matchande sökresultat som kan filtreras tills användaren hittat rätt organisation och projekt att bidra till. När användaren hittat rätt kan denne ansluta sig till projektet genom att fylla i sina kontaktuppgifter. Efter donationen kan användaren broadcasta/dela den goda gärningen på sina sociala nätverk (Facebook News Feed via Facebook Connect etc.).

Besök Sharity.org för att dra ditt strå till att göra världen bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar