Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

Säg hej till röstfacit

Efter att ha spenderat de första 8 timmarna av campet på Humacron så insåg jag att det enda jag skulle hinna bli klar med under campet är en blek fotostatkopia av vad min idé för tjänsten är, och det fick mig att tappa motivationen rejält.

Utan lagkamrater att hindra mig från undergång så bytte jag helt enkelt projekt till något jag tänkt på länge och som kommer att bli mer och mer relevant det närmaste året, nämligen:

Röstfacit - hur våra folkvalda röstade i dina hjärtefrågor

Informationen på sajten finns också på Riksdagens hemsida, men den är svåråtkomlig och svårtförståelig. Målet med röstfacit är att dra mitt lilla strå till stacken för att flytta fokus från partitillhörighet till sakfrågor i Sverige.

Nu och ett par dagar framöver finns endast resultatet från den dramatiska andra voteringen om FRA-lagen på sajten. När jag fått sätta mig ned med klart huvud och med hjälp av vänner som är mer kunniga om riksdagsarbete än mig så kommer fler voteringar in.

Sajten är helt partipolitiskt obunden, men just för FRA-resultaten finns det nog mest kött på benen bland Alliansens ledamöter.

Maila tips, idéer och hatbrev till hej@rostfacit.se :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar