Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-04

Robert Burén presenterar sig


Äntligen!

Jag hade svår i-lands-ångest över att jag missade 24hbc första gången! Jag hoppas att det blir åtminstone nästan lika inspirerande, kul och energigivande som jag förmodar att det var förra gången!

Jag heter Robert Burén och är konsultchef på Cygni AB (inriktning på avancerad systemutveckling av Java-server-system). Jag har dock rätt bred erfarenhet av programutveckling och jag hjälper gärna till om det är nån som undrar nåt om programmering i Java eller Ruby on Rails, eller lite MySQL eller systemadministration i Ubuntu eller Debian. Man får gärna bolla idéer kring sitt projekt med mig också, om man vill ha ett oberoende bollplank -- jag är kroniskt nyfiken och det händer faktiskt att jag kan tillföra nån ny vinkling också.

Däremot är jag inte supertalang på det estetiska vad gäller webbdesign, och om det är nån som har tid över på Hasseludden (Yeah, right...) så tar jag gärna lite tips där!

Det projekt som jag hade tänkt bygga på Hasseludden bygger på domänen aktietips.nu, som jag köpte för nåt år sen. Vill dock inte säga så mycket mer om innehållet, eftersom det är rätt lösa idéer just nu. Dessutom funderar jag på att se över idé-listan igen och se om det finns andra projekt som har större chans att vinna Bonniers "sponsortävling".

Jag kommer med största sannolikhet att sitta vid en Ubuntu-laptop och programmera Ruby on Rails. Trots det fina hostingerbjudandet från Glesys kommer jag troligen att deploya på Heroku, eftersom det är så sjuuukt enkelt (när det funkar - vilket också är lite av ett test för mig).

Som småbarnspappa (tre barn, äldsta är nyfyllda sex år) så känns det helt galet att resa bort i en barnfri miljö och inte ta tillvara på den implicita sovmorgonen, så vi får se hur det här går. Å andra sidan är jag van vid att arbeta i ett undersövt tillstånd, så där borde jag ha en liten edge... ;)

Det ska bli kul att träffas -- vi syns där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar