
Sajten som vi tänker lansera i år heter Radioboxen. Vår idé är att bygga både ett enkelt gränssnitt för att lyssna på radio, och en möjlighet för lyssnarna att chatta med varandra medan programmen pågår. En sorts backchannel, där man kan få mer interaktion mellan lyssnare, och kanske ibland även med radiostudion. Allt i realtid. Vi hoppas att tjänsten förändrar hur vi lyssnar på radio framöver, genom att låta oss tycka och tänka kring programmen tillsammans med våra medlyssnare.
Inspirationen kommer från TV4s Idol-chatt, kanalerna på Bambuser, och TWiT live. Vi tar helt enkelt samma koncept till radiolyssnarna – radiokanaler blir det sociala objektet vi bygger community kring.
Affärsmodellen är till att börja med annonser. Skillnaden mot vanlig webbreklam är stor eftersom lyssnarna stannar mycket längre än på en traditionell webbsida. Det är inte ovanligt med radioprogram över en timme. Eftersom vi dessutom läser in tablåerna på de program som går för tillfället, kan vi styra reklam mot lyssnarna för ett speciellt program.
Vi planerar sedan att pitcha idén för radiokanalerna och/eller specifika program. Både för att få med dem i chattrummen, och för att se om dom är intresserade av någon annan form av paketering av vår backchannel. Det hoppas vi blir intäktsben nummer två.




Openworks består av (se bilder ovan) Björn Lilja, David Billskog, Emil Stenström, Jonatan Larsson. Vi är fyra vänner och kollegor, som i drygt 1 år kodat Django och skapat webbplatser tillsammans. Du hittar mer om oss på openworks.se. Vi ses på Hasseludden!
Kul idé! Jag ser fram emot att få prova den. Varifrån får ni innehållet?
SvaraRadera@David Svensson: Hur menar du innehåll? Varifrån vi får radioströmmen? Vi tänkte börja med SR, och sen gå vidare till alla kanaler som vi kan spela över nätet. Sen blir majoriteten av innehållet förstås det som användarna chattar om :)
SvaraRaderaDet låter ju helt sjukt spännande. Social radio. Äntligen!
SvaraRaderaDet skulle vara grymt om man kunde göra sina egna listor med favoritprogram. Så att jag kan lyssna på typ Joakim Jardenbergs favoritprogram, exempelvis. Då blir det ju inte realtid dock, så det kanske är en annan ingångsvinkel.
SvaraRadera