Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-09

Ola Mattisson och Fredrik Sewen presenterar sig


Vi driver tillsammans med Viktor Pettersson och Johan Åhström webb- och kommunikationsbyrån 7billion. Vi har skapat flera projekt tillsammans, bland andra Mataffären.s e´s sociala mediekampanj, ViModebloggare, Inredningsbloggarna och nu senast komikern Soran Ismails sajt och engagemang i sociala medier. På Yasuragi förra året skapade vi Invest7.

Årets projekt:
Tänk så mycket pengar företag lägger på marknadsföring. Tänk hur stor del av pengarna som går till att köpa medieutrymme i traditionella kommunikationskanaler (Tv, radio, print, banners etc). Lägg därtill till faktumet att vi är ganska många människor som vill bidra till en bättre värld.

Slutsatsen blir att vi människor kan ersätta de traditionella kommunikationskanalerna genom att själva agera kommunikationskanal. Gör vi det kan företagens pengar istället användas till att förbättra världen. Eftersom vi på 24HBC tror på entreprenörskap borde väl den globala organisationen Hungerprojektet - jordens bästa affärsidé, vara en bra organisation att förvalta pengarna?

Under vårt dygn kommer vi bygga en applikation och sajt som erbjuder företag att skänka 50 öre till Hungerprojektet varje gång en facebookanvändare uppdaterar sin status. Om nu företagen är mer rationella än emotionella kan man ju alltid berätta för dem att de faktiskt köper medieutrymme för CPM 25. Genom vilken annan kommunikationsknal kan företag köpa medieutrymme för CPM 25 samtidigt som de:
  1. Bidrar till en bättre värld
  2. Marknadsförs av personer som har trovärdighet hos sina vänner
  3. Associeras med välgörenhet (CSR), något som är på väg att bli ett måste för världens globala företag
Vår applikation och sajt ska heta 7billion.org. Sajten kommer vara byggd på facebook connect och via RSS exponera andra insamlingar från Hungerprojektet.

Ps: Idag är vi 6,8 miljarder människor i världen. Mer kan du läsa här, www.hungerprojektet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar