Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

mipi.se


När Apple lanserade iPhone OS 3.0 började ett kreativt arbete för att ta vara på de möjligheter som stod till buds. Morris drömprojekt blev en iPhoneapp där frågor skickades via push notification till iPhone- och iPod Touch-användare. Under pågående program kan man skicka ut frågor och få svar – hela mentometerprocessen, där iPhonen är själva Mentometern.

Ett tvbolags absoluta dröm – en mentometer som kan spridas till hundratusentals. Där frågor kan skickas ut via push. Och svaren kan tas emot utan att användarna trixar med smssvarskoder.

Under SSWC 2009 presenterade Morris idén för Appcorn, det oerhört duktiga gänget som byggt blocket.se:s iphone app och SVD:s Quiz-app, som raskt byggde en “proof of concept”-app.

Och det fungerar över förväntan.

Det fungerar så bra att tankarna att det genast blev en fråga om hur vi skulle ta med “vanliga telefoner” in i flödet. Och i detta arbete kom Anton fram med brillianta idéer om hur hur viktig tillgänligheten till frågan blir. Därför vill vi med vårt 24hbc-projekt skapa en ny era av interaktivitet – där frågan blir fri.

När vi i tvdebatterna kan skicka ut frågor till iPhone- och iPod Touch-användare via Appcorns app och låta samma frågor gå till alla andra telefoner som kan surfa – och i slutändan låta alla ta del av frågorna via mipi.se:s api i sina egna applikationer – då blir faktiskt så att “frågan är fri”.

Och det kan bara gynna debatten. Och öka intresset.

Resultatet ligger uppe på mipi.se.

Samarbetspartners:
Appcorn
Qvister
Mobilab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar