Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

Mikrobutik.seFör dig som bara är intresserad av att titta på vad vi skapade på 24 timmar: gå direkt till Mikrobutik.se. Är du intresserad av strategi och framtidsplaner finns det mer att läsa nedan:

På 24 timmar lyckades vi nå vårt mål - att hjälpa en kund att sälja sin första produkt på nätet. Kunden gjorde det helt utan förkunskaper. Affärsidén fungerade alltså så långt.

Så här fungerar det: en säljare kan på några få minuter lägga upp en produkt i en mikrobutik. Det är en produkt per butik som gäller. Hon bestämmer sitt pris och presenterar sin produkt. Nu är hon redo att börja sälja, för både kreditkortsbetalning och presentation av produkten finns redan på plats. Vi tänker helt enkelt göra det superenkelt att skapa en e-butik på nätet.

Tjänsten är unik på sättet den går in i e-handelsbranschen. Vi skippar fasta avgifter. Vi struntar i dyra installationskostnader. Allt bygger på att vi tjänar pengar tillsammans med våra kunder (vi tar 5% av ett lyckat köp, max 100 kr per köp). Går det bra för dem går det bra för oss, vilket driver oss att uveckla tjänsten vidare.

Det som verkligen kan lyfta den här idén är marknadsföring. Grunden finns på plats och behöver lite finjustering, men att få in nya e-handlare blir vår stora utmaning.

Vi har planerat att satsa långsiktigt på det här projektet. Utrymmet för merförsäljning är stort. Ge oss några veckor så har vi finslipat webbtjänsten så att den fungerar precis som vi vill. De här första 24 timmarna gav oss ett proof-of-concept, vilket kan utvecklas till en tjänst som är både lönsam och behövd.

Vi som utvecklar Mikrobutik.se är David Svensson och Jonas Arnklint. Du hittar mer information om oss i vår tidigare presentation här på bloggen. Hör gärna av dig med kommentarer och frågor, vi älskar att prata om webbutveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar