Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-27

Michaela & Frida: Augmented Reality

Vår målsättning är att producera en digital tjänst som nyttjar Augmented Reality i webbläsaren i din dator. Augmented Reality (AR) betyder rakt översatt 'utökad verklighet', och innebär att datorgenererad grafik – eller data – lagts på en webbkameras filmning av en verklig miljö, i realtid.

AR-reklam produceras i detta nu runt om i världen och har redan prövats i avancerade reklamkampanjer – troligtvis är detta det största som hänt reklamkommunikationsbranchen sedan desktop publishing-revolutionen på 90-talet ;)
Många har säkert hört talas om den kommande iPhone-appen som lägger digital information på kamerabilden av olika hus – genom mobiltelefonen i realtid (genom webbläsaren Layar). Det är en sorts användning, men vi är helt säkra på att man kommer att se AR-tillämpningar både i marknadsföring, informationsmaterial och i tjänster.
Spelutvecklare har arbetat med AR i många år, medan tekniken för AR för vanliga (men något avancerade användare) blev tillgänglig i våras, och har börjat få sitt genombrott först nu. I takt med att video och videochatt breder ut sig kommer även AR att ha en naturligt utökad grogrund.


Kort om våra bakgrunder:Frida Sandin
arbetar som marknads- och PR-strateg på EuroFlorist.
Hon har tidigare bland annat arbetat som journalist och pressagent.
Hon gillar att skratta och dansa. Ogillar just nu: trappor.

frida.sandin@gmail.com
0733-63 83 45
www.twitter.com/frokenfriday
Michaela Schmied är egenföretagare och arbetar med framtidens marknads- och reklamkommunikation i sina två företag Misprinted och SweetAR. SweetAR erbjuder kreativa Augmented Reality-reklamkampanjer för dator. Helst arbetar Michaela med välkända varumärken och gärna med tekniska produkter – och är van vid att skapa resultat för komplexa produkter och tjänster.

michaela@mis-printed.se
0733-63 33 22
www.mis-printed.se
www.twitter.com/michaelaschmied
www.SweetAR.com/blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar