Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

Mashup av Blocket och Google Maps


Under de 24 timmarna har jag arbetat med en lösning för att visualisera geografisk data i punktform via API't för Google Maps.

Blocket var vänliga nog att dela med sig av hela sin databas på närmare 600.000 annonser vilket fungerade utmärkt för att testa om systemet skulle orka med lite större datamängder. Annonser grupperas vid lägre zoom-nivåer för att undvika att strömma alla 600.000 annonser direkt till webläsaren. När användaren sedan zoomar in grupperas annonser på nytt. Tanken med Blocket-mashupen är inte att driva trafik utan att visa vilken funktionalitet som den fortfarande halvfärdiga kartlösningen kan komma att leverera när den är klar.

Mashupen finns tillgänglig här:
http://maps.dynamitfabriken.se/blocket

Stort tack till Ricardo och Zakay från Blocket för all hjälp med att skrapa annonser under dygnet och även tack till alla deltagare för ett trevligt dygn!

Tyvärr överskred jag gränsen för antal positionsförfrågningar mot Google innan dygnet var slut vilket gör att bara ca 450.000 annonser har position på kartan. Dessutom hamnade några annonser av misstag på gatan Orebro (Örebro) i Santiago och några på gatan Stockholm utanför Minneapolis.

Erik Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar