Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-01

Marcus Andersson presenterar sig

Uppdatering: Här hittar ni Viktpuls.

Jag heter Marcus och har jobbat som webbutvecklare på en mindre byrå fram till igår, då jag slutade för att driva eget på heltid. Jag kan inte tänka mig en mer inspirerande start på mitt nya liv som egenföretagare än 24hbc.

På mina 24 timmar kommer jag att skapa en viktlogg på nätet som visar viktförändringen med alla tillfälliga svängningar bortrensade. Genom att använda en modell för exponentiellt utjämnat rullande medelvärde, ett verktyg som vanligtvis används i finansiell analys, går det att få fram den underliggande viktförändringen (idén kommer från klassikern Hacker’s Diet från 1994).

Man lägger en minut om dagen på att registrera sin vikt på viktpuls direkt på webbplatsen eller med hjälp av twitter, bloggy eller vanlig e-post och får ett snyggt diagram över viktutvecklingen. Man ser den rensade trendlinjen, invägningarna och det område man borde hålla sig inom med tanke på de mål man angivit. Man får även hjälp med att sätta upp rimliga mål baserat på sitt eget utgångsläge.

Viktloggen bygger jag i gamla hederliga Php/MySQL med lite hjälp av JavaScript/jQuery.

Vi ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar