Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-21

Lag Buteljerat presenterar sig

Hej! Maria och Per här, vi är supertaggade inför det här campet och längtar riktigt efter att få sätta igång!

Vi ska bygga buteljerat.se - där du som är vinintresserad kan hitta information om viner från små, spännande producenter.

Som vinintresserad finns det en uppsjö med viner som inte finns i Systembolagets ordinarie sortiment, men som ändå finns att tillgå i Sverige tack vare mindre importörer som med massor av engagemang, driv och kunnande importerar små volymer och gör dessa tillgängliga i beställningssortimentet, restaurangsortimentet och även för privatimport.

Problemet är att ingenstans finns den viktiga informationen om dessa viner samlad, i stället är konsumenten hänvisad till maillistor, nyhetsbrev och systembolagets obefintliga information om beställningssortimentet.

Nu bygger vi en sajt där importörerna själva kan lägga ut sin information om vinerna, gårdarna de kommer från, maten de passar till och resultat från olika provningar. Information som sedan kan sammanlänkas med bloggar, Cellartracker och andra sociala nätverk.
Målsättningen är att bli en one-stop-shop för vinintresserade som vågar söka sig utanför ordinariesortimentet, och ge en så fullständig och intressant bild som möjligt av vad som finns att tillgå.

Preliminärt kommer affärsmodellen bygga på en medlemsavgift för importörer och en kombinerad cpm och affiliate-modell baserat på antal visningar och sedermera beställningar av viner. Tekniskt funderar vi på att bygga detta på en Wordpress-plattform, och sen länka in annan information med jQuery-mashups och diverse php-hacks. Det kommer bli en utmaning för oss, då ingen av oss är expert på Wordpress, men vad vore livet utan gott vin och php-utmaningar…?

Vilka är då vi?

Maria Richardsson är grundare till SIGNERAT.se som är Sveriges största designmarknad för kända och okända formgivare. Hon har också jobbat med formgivning och webb i drygt 10 år, bl a som frilans och på MSN / Microsoft.

Twittrar på @mrichardsson och kommer att korra för Lilla Gumman från Yasuragi.

Per Lindh är medgrundare och CTO för kritikerrosade nyhetssöktjänsten Silobreaker.com. Han har också startat Sverigeforaren.se, världens första och största wiki för klätterinformation samt vinbloggsiten Bonlogg.se.

Twittrar på @peblin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar