Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

Hitparade.se -> Den faktiska filmtoppenVårt mission med Hitparade.se var redan från början att rädda filmindustrin. Det är det fortfarande även om vi under projektet har upptäckt att det kanske är svårare än vi trodde.

För 30 år sedan kunde man presentera en filmtopplista genom att räkna hur många biobiljetter det hade sålts. För 20 år sedan kunde man göra samma sak genom att räkna hur många videofilmer som hyrdes ut. Idag visar en lista som sammanställts på det sättet inte på något sätt hur populär en film verkligen är.

Därför byggde vi Hitparade.se. Den hämtar topplistan över de mest hämtade filmerna direkt från den största filmtracker vi har, d.v.s. The Pirate Bay. Listan uppdateras flera gångar om dagen, och kompletteras med data från en mängd olika källor.

Filmbeskrivningar hämtar vi från IMDB, trailers från RSTvideo.com, andra filmbeskrivningar från våra olika samarbetspartners.

Tyvärr visar det sig att de populäraste filmerna ännu inte har nått ut i distributionsleden. Det är lite trist, för den kommersiella aspekten av vårt projekt var naturligtvis att länka in till tjänster som Headweb, Viasat On Demand och Lovefilm och på sätt ge våra besökare en enkel väg in till att legalt och enkelt kunna se de mest populära filmerna.

Men vi låter oss inte hindras av en sådan liten detalj. Vi fortsätter att presentera topplistan över de 25 populäraste filmerna, och hoppas på att filmdistributionsbranschen så smångingom hinner ikapp verkligheten.

Martin Loquist, Christian Bolstad och Nikke Lindqvist
Team Hitparade.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar