Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-21

Handlat.nu presenterar sig

Förra årets upplaga av 24 hour buisness camp missade vi, tyvärr. Dock var det väldigt inspirerande att se hur många deltagare det blev och hur många grymma webbtjänster som faktiskt skapades.
När väl klartecken kom att 24hbc återigen skulle köras var vi inte sena att anmäla oss. Vi har nu laddat och börjat planera vår webbtjänst, handlat.nu.

En kort beskrivning av vårt projekt skulle kunna vara, En social produktsida där användare kan diskutera och ställa frågor om produkter.

Ponera att du införskaffar en ny fräsch systemkamera. Givetvis finns ett behov för dig att berätta att du har köpt denna, det är här handlat.nu kommer in i bilden.
Du publicerar helt enkelt ditt nya inköp, med information, bild, betyg och pris på webbplatsen. Om du vill, kan sedan handlat.nu publicera detta åt dig på flertalet sidor, Twitter, Facebook och liknande.

Föreställ dig nu scenariot att Erik Svensson från Vetlanda också är sugen på att införskaffa en ny kamera, men vilken ska han köpa?
Han har då möjlighet att gå in på handlat.nu och läsa recensioner och betyg. Han kan också se bilder och det bästa är att han direkt kan ställa frågor till personer som köpt produkten innan honom.

Andreas Eriksson, @BaronOfSweden: Efter en webbprogrammeringsutbildning på Högskolan i Kalmar startade jag webbföretaget Utomic HB i April 2009 tillsammans med Joacim Ståhl.
Stort intresse för allt som har med webbutveckling att göra men har på senare år insett att jag gillar att arbeta främst med backend, databaser, server och programmering.
Min uppgift i projekt handlat.nu är att bygga större delen av back-end, vilken jag kommer bygga med PHP-ramverket Zend Framework som har blivit lite av en favorit.
Ni kan hitta mer information om mig på baronen.org, min blogg om webbutveckling.

Joacim Ståhl, @joacimstahl: Jag studerar just nu Webbprogrammering på Högskolan i Kalmar, men tar min examen från Linnéuniversistetet. Driver även nystartade Utomic HB med tidigare talande. Mina intressen ligger i allt som rör internet men jag jobbar helst med klientsidan och allt vad det innebär. Det är även det området som jag till stor del kommer ha hand om i vårt projekt Handlat.nu.

Jag tror 24HBC kommer bli riktigt roligt och vad är inte bättre än att få uppleva det med mina vänner tillika kollegor?

Erik Falk, @erfalk: Jag är en webbprogrammerande egenföretagare från Kalmar med utbildning på högskolan i samma stad. Fokuset i min vardag ligger på att designa och programmera för Internet. Under detta häftiga projekt kommer jag till stor del arbeta med att knyta samman backend och frontend.


Nicklas Jarnesjö, @jarnesjo: Jag är 23 år och bosatt i Kalmar där jag studerar Webbprogrammering på Högskolan i Kalmar. Vid sidan av mina studier så driver jag eget företag som jag startade oktober 2008.
Min uppgift i projekt handlat.nu är att jag ska hjälpa till med lite allt möjligt, men främst utveckla tillsammans med Andreas.

1 kommentar:

  1. Härligt, tror att detta kommer bli riktigt användbart. Det finns nog ett hål att fylla här.

    Lycka till!

    SvaraRadera