Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-26

Falkevik och Jardenberg presenterar sig

Ahhhh, snart dags igen. Alla vi som var med förra gången det begav sig har väl gått och längtat till dagen då vi återigen ska få kliva på båten ut mot Hasseludden. Jag vet i alla fall att både Björn och jag gjort det - och nu är vi sjukt peppade inför årets lite speciella uppdrag.

I år kommer vi två inte att bygga något annat än stämning för stunden och dokumentation för historieböckerna. Vi är på plats för att filma, plåta, twittra, blogga och på alla sätt berätta om det som händer under och omkring de här magiska 24 timmarna. Vi har massor med idéer om vilka format vi ska jobba med, men tar gärna emot förslag från er också. Bland de uppkast vi jobbar med finns tex:
  • Komprimerad och snabb version av Sweet Sunday Web Crunch. Vi kommer ju inte att vilja störa kodknackarna i några längre perioder, men det finns mycket i setupen som går att återanvända.
  • Kanske en rullande CoverItLive från det att vi kommer dit tills vi åker därifrån. Den ger oss möjlighet att samla ihop konversationerna och hålla samtalet rullande.
  • En armada av Flipar och andra enkla videokameror utplacerade på borden enligt ”engångskameramodellen”, för att få hjälp att fånga magic moments.
  • Aktiva uppmaningar till alla som deltar att använda CC-licens så att allt material kan förädlas och vidareutvecklas i god kollaborativ anda.
  • Och tusen saker till - kommentera gärna kloka förslag!
De exakta formerna är inte klara, och det är som det ska vara. Vår tanke är att göra det här till ett 24hbc-projekt i så mån att vi inte bara dokumenterar utan också utvecklar modellen. Testar, provar och har jäkligt skoj as we go along. Du hänger väl med?

Läs mer om Mr Video, Björn Falkevik på hans Digital Placeholder eller på LinkedIn. Mycket av hans tidigare produktioner ligger på Blip.tv och här Twittrar han.

Joakim Jardenberg är VD på Mindpark, bloggar på jardenberg unedited, finns här på LinkedIn och heter @jocke på Twitter. Förutom arbetet tillsammans med Björn kommer Joakim att tjänstgöra som ”konferencier” ute på Hasseludden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar