Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-30

DocuWalk by team Good Old

Docuwalk - Bring real world discoveries to class.

Den engelska learninggurun Stepehen Heppel säger "The world has gone learning mad". Och vissa skolor är nog rejält efter samhället och barn och ungdomar är uttråkade och oengagerade i skolan. Det duger inte. Skolan ska vara rolig och lustfylld och handla om nyfikenhet och upptäckarglädje. Därför har vi byggt Docuwalk.

Docuwalk är ett proof of concept för att använda smartphones i skolans värld. tanken är att barn och ungdomar känner sig hemma med både mobiler och med att skapa och posta publikt innehåll. Ökat engagemang leder till mer effektivt lärande.

Flödet är tänkt som följer:

1. Create Mission - The teacher creates a mission for the students or students create missions for themselves.

2. Discover - Students solve a mission by going out into the world and discover. They document and create digital trails with attached photos and texts - Docuwalks.

3. Discuss - Back in class students can present their Docuwalks from the website as a digital trail, with geotagged photos and texts. Docuwalks spark curiosity, discussion and learning.

Vi har en bugg med bilderna kvar att lösa, de funkar från biblioteket men inte direkt.

Site: docuwalk.com
När vi får upp bilderna kan man få en prototyp att testa av applikationen (max 80 pers) för den som vill genom att maila ditt udid till en mailadress som vi lägger upp på vår Facebookgrupp.

Vi har fått flera idéer för vad man skulle kunna bygga ut för funktioner, både från andra deltagare och själva. Tex att lägga till ljud och video samt att komplettera med geocachade uppgifter som erhålls vid särskilda positioner. Att öppna upp för sms-kommentarer för alla gruppdeltagare som kopplas till gruppens senaste position på trailet skulle också vara intressant.

Vi ser även andra användningsområden för den grundläggande funktionen med kartspår med geotaggade texter och bilder som visas ut på en website. Exempelvis skulle man kunna skapa en tävlingsplattorm och sälja som en whitelabellösning till stora varumärken, typ "My great summer day with brand x". Man skulle även kunna samla olika konsumenters stadsvandringar och få fram användargenererade stadsvandringar för alla intressen á la Long tail.

Osv.Tack för ett underbart event alla sköna deltagare och arrangörer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar