Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-26

Artilect: Hello World!

Vi är två glada entreprenörer, Marcus Persson och Martin Eriksson, som lärde känna varandra för tio år sedan när vi gick på gymnasiet i Uppsala. Senare pluggade Marcus på KTH, Martin på Handels, och så småningom hamnade vi båda i IT-branschen. För ett tag sedan sa vi upp oss från våra respektive jobb och startade ett litet företag som vi kallar för Artilect.

Artilect sysslar med nyhetsbevakning och grunden för vår verksamhet är en webspindel specialiserad på att samla in nyheter från tidningars hemsidor. Vårt långsiktiga fokus är betaltjänster riktade till företag som behöver övervaka vad som händer i tusentals mediakanaler, men med den teknik vi har utvecklat kan vi göra mycket mer. Så för 24HBC tänkte vi använda vår egen teknik - vårt eget API, om man så vill - för att bygga en helt annan typ av tjänst, öppen för allmänheten och helt gratis.

Vi tycker inte att det finns någon riktigt bra site där man kan gå in och se sammanställningar av nyheter från alla olika etablerade tidningar, men nu tänkte vi åtgärda det. Vi siktar på att bygga en kombination av en nyhetsportal och ett diskussionforum, som vi hoppas i förlängningen ska bli en centralpunkt i det svenska medialandskapet, dit folk kommer för att få de senaste nyheterna från alla tidningar, diskutera nyhetshändelser, jämföra olika tidningars bevakningar m.m.

Mer detaljer om vårt projekt får ni på plats på 24HBC. Om någon av er i de andra teamen är intresserade av att använda vårt API, tex för att integrera nyhetsflöden i en webapp, så är det bara att höra av sig till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar