Hey! Are you looking for this year's 24HBC? Then, go to 24hbc.se

2009-10-01

Peter Siljerud presenterar sig

Så var det dags igen då. Hå hå ja ja. 24 timmars arbete i sträck utan egentlig sömn. Och det helt frivilligt. Men så klart, också plaskande i poolen, god mat och förhoppningsvis ett grymt skönt gäng människor!

Under förra årets 24h BC skapade jag det virtuella landet Atlantiqa som lockat en skaplig befolkning om 200 medborgare (numera världens näst minsta land!). Men trots att jag är en "veteran" i 24h-sammanhang så är jag en rätt krattig programmerare. Jag försöker kompensera det med lite lurighet i kombination med grym envishet.

Andra tidigare projekt är bland annat:
  • Snapsvisa.com - Skriv ut personliga snapsvisehäften till festen på under 1 minut
  • Hello Backpacker - En community för backpackers med fiffiga tjänster
  • JH Wonderwear - Världens första Pushout-kalsong (kul video längst ner som Coolstuff har producerat, på YouTube finns också en tidig reklamfilm inspelad i Japan)
I övrigt är jag framtidsstrateg och arbetar med omvärldsanalys och trendspaning. Driver företaget Futurewise och skriver i Framtidsbloggen.

Årets projekt är - hör och häpna - en mobiltjänst! Jag har dissat mobila tjänster sedan tiden jag själv var mobilkonsult och skulle göra WAP-tjänster (jo, det var kring år 2000 om nån undrar). Men jag har bestämt mig för att ge det hela en chans i alla fall eftersom verktyg och ekonomisk fördelning nu nått över min acceptansnivå. Som vanligt kräver ju mobila tjänster en speciell situation, t.ex. att man inte har datorn till handa men ändå behöver lite stimuli. En sådan situation är på krogen. Utan att ha det hela klart för mig så har jag i alla fall registrerat Krogkul.se så får vi se vad det kan bli för skoj. Ser fram emot detta major event!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar